Semlor och bänkskiva

publicerat i Allmänt;
 
Jag normalt är inget stort fan av semlor och äter det väldigt sällan. Men just på semeldagen gör min kollega sina hemmagjorda små semlor som hon tar med till jobbet och bjuder på. Den kan jag inte motstå. Precis lagom mängd av det mesta. Det är bara lite grädde som får ryka då jag inte kan äta för mycket vispad grädde utan att må illa. Det här är en årlig tradition som uppskattas väldigt mycket :).  
I övrigt har det varit en rätt tung vecka med många sent hemkomna kvällar både från jobbet och att vi inhandlat till köksrenoveringen. Både jag och sambon åkte på corona förra veckan och fick göra uppehåll i renoverandet så vi ligger efter, vilket stressar mig lite. Men till helgen är det fullt ös igen. Leveransen av restade skåpdörrar, fronter och handtag finns hemma nu och bänkskivan är vald och inhandlad. Vi bestämde oss för det första alternativet..
 
 
Vi tyckte nog att den andra var lite i mörkaste laget. Vi hade en svart bänkskiva tidigare och vi ville ha något helt annat den här gången. Så det är den här vi kommer få leva med X antal år framöver :)
Ha en mysig fredag och helg <3
 
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Netti Starby:

Den där bänkskivan var verkligen finast och så bra val. Kramis <3

2:a kommentar, skriven , av lisa:

Vad skönt att ni mår bra nu och är igång igen med renoveringen :)
Semlan såg verkligen jättegod ut. Hembakat är ju alltid godast :)
Bänkskivan var jättefin så det kommer bli väldigt snyggt :)
ha en fin torsdag kram

3:e kommentar, skriven , av znogge:

Vissa traditioner tycker jag att man ska hålla fast vid och blir man bjuden på en semla så blir man. Skönt att ni är friska igen så att renoveringen kan fortsätta. Har man väl börjat vill man att det ska bli klart så fort som möjligt.

Kram

4:e kommentar, skriven , av Annie:

Så mysigt! Traditioner är kul :)

5:e kommentar, skriven , av Enna:

Skönt att renoveringen är igång snart igen :)

6:e kommentar, skriven , av Petra Olsson:

Så skönt att renoveringen kommer igång igen nu,så fint det kommer bli 😍hemmagjorda semlor e nog godast enligt mig kram

7:e kommentar, skriven , av Ama de casa:

Semlor hör inte till mina favoriter och jag köper aldrig såna själv (att jag skulle baka egna finns inte ens på kartan :-) ). Fast om det bjuds så äter jag såna, dom är absolut inte lika otäcka som morötter ;-)

Ha en fin fredag!

8:e kommentar, skriven , av Ulrika Webersköld:

Åh himla puss covid så trött nu . Vi åkte ju med på det hela familjen usch

9:e kommentar, skriven , av Jossus Travelpics:

Är inte heller något större fan av semlor. Men kanske om jag gjorde egna? Tycker nämligen bottendelen är för stor, så brukar äta locket, grädden och innehåller för att sedan slänga den torra bullen.

10:e kommentar, skriven , av Ajli:

Jag är så förtjust i semlor, men mår också alltid lite illa av dem, hehe. Misstänker att det är bara för mycket av allt, dessutom är de som bagerierna säger jävlart GIGANTISKA!? Men som sagt, mycket förtjust, jag är en riktig sucker för kardemumma och mandel ;)

11:e kommentar, skriven , av Thereselinneaa:

Tror det kommer bli jättefint!

12:e kommentar, skriven , av Yasmine:

Ser så många som renoverar eller bygger hus just nu och oj så roligt (men stressande) det måste vara att få välja nytt! Skulle vilja renovera bara för det haha!

13:e kommentar, skriven , av Eva`s blogg:

Kikar in & hoppas allt är bra med dig kram

Kommentera inlägget här :