Tillfälligt intresse?

publicerat i Allmänt;
 
Som ni säkert vet så tycker jag det är kul att prova mig fram lite. Det som är kul är att försöka hitta alternativa godsaker utan vitt socker. Den här gången har jag testat en chokladboll gjord på banan, dadel, kokosolja, havregryn, kakao och riven kokos. Helt okej när sockersuget slår till ;)
 
 
Matlagning har egentligen aldrig varit min grej, jag har gjort det. Så klart måste man ju äta men har gärna tagit hjälp av halvfabrikat och gjort det väldigt, väldigt enkelt, mycket snabbmakaroner ;). Men sen ett halvår tillbaka ungefär har jag börjat laga mer och mer mat från grunden och ge mig på lite mer invecklade recept, även om jag är hopplös på att följa ett recept helt. Jag ändrar alltid något eller blandar mellan flera olika recept. Nu lagar jag allt från Asiatiskt till husmanskost. 
Tror det ökade intresset för matlagning beror på att jag började jobba hemifrån och vips så hade jag mer tid när restiden till och från jobbet försvann så tyvärr är det väl bara tillfälligt ;). 
 
 
Om man säger så här, min kära sambo klagar inte, han har blivit rejält bortskämd. Han har mat serverad när han kommer hem efter hundpromenaden på kvällen, bara sätta sig vid dukat bord. 
Just den här maten var från i fredags och blev om jag får säga det själv, väldigt gott ;)
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Netti Starby:

Jag brukar aldrig följa recept när jag lagar mat och vad roligt att du har börjat gilla matlagning. Jag tycker det är tråkigt men gillar att äta. Kramis <3

2:a kommentar, skriven , av Znogge:

Det receptet såg jag och funderar på att testa det. Chokladbollar är något som jag verkligen gillar och det är farligt gott ;-)

Jag gillar att laga mat och Husse med. Ärligt talat så tror jag att det blir lite av en vanesak. När man sedan blir varm i kläderna finns det många kul recept att testa.

Kram

3:e kommentar, skriven , av Ama de casa:

Duktigt jobbat i köket av dig! Och du... Dom där älgljuslyktorna är ju bara sååå fina! :-)

4:e kommentar, skriven , av Celine:

Chokladboll på banan lät spännande!

5:e kommentar, skriven , av Yasmine:

Så kul att du hittat ett nytt intresse i matlagning! :D

Jag brukar göra mina chokladbollar med kokossocker istället för vitt socker. Jag räknar inte kokossocker som socker men det är ju olika hur man tänker där :D

6:e kommentar, skriven , av Pauline:

vad roligt! :)

7:e kommentar, skriven , av ullie:

när man är hemma har man ju lite mera tid eller tar sej mera tid . men idag ingen hot korv o bröd här me får gå det med

8:e kommentar, skriven , av lisa:

Chokladbollarna verkar vara jättegoda :)
Önskar jag också kunde börja gilla matlagning. Jag gillar att äta god mat men inte tillaga haha.
Kram <3

9:e kommentar, skriven , av Biggeros:

Jag föredrar godis och kakor utan socker. Jag kommer helt klart prova receptet. Vi har provat att bli vegetarianer i en kort period och det fungerar utmärkt. Vi utesluter vetemjöl, och socker. Ibland måste man experimentera vad som passar var och en. Härligt att skämma bort din pojkvän med god mat på bordet!
Kram

10:e kommentar, skriven , av Petra Olsson:

Så roligt att du fått snurr på matlagningen och chokladbollarna har du recept på dessa ? Kram🍂🍁

11:e kommentar, skriven , av Veiken:

Precis som dom andra tycker jag att det låter riktigt smarrigt med bananbollarna!

Det är nog många som lagar mer mat nu när man har arbetat hemifrån. Jag tror att arbetsmönstret att förändrats för många under pandemin!

12:e kommentar, skriven , av johanna:

Ja jag håller med, halvabrikat gör det väldigt lätt men vad kul att du börjat laga mer mat från grunden <3

Kommentera inlägget här :