Istället för restid

publicerat i Allmänt, Recept;
 
Jag har det ändå rätt så mysigt på min arbetsplats :)
En nackdel med att jobba hemifrån är att datorskärm, tangentbord och laptop står framme dygnet runt, det blir lite för jobbigt att plocka bort det efter avslutad arbetsdag för att sen morgonen efter ta fram allt igen. Det är jag för lat för ;)
Som tur var så använder vi inte matbordet till att äta vid ;)
 
 
Innan jag började jobba hemifrån hade jag en restid till jobbet på ca 30-45 min beroendes på tidpunkt och trafik. Den tiden på morgonen, innan jag loggar in uttnyttjar jag ofta till annat nu istället, som att baka t ex.. 
Jag har gjort morotsbröd, bovetelimpa med nötter och tranbär, havregryns tekakakor, frukostbullar, sockerfri rocky road och igår morse gjorde jag dessa lite nyttigare chokladmuffins. Inte helt fel att äta en sån till frukost någon gång ibland :) 
Och i morse blev det fredagskvällens godis som "tillverkades". Havrerutor. Överraskande gott! :)
 
 
 Lördagskvällens godis kommer bestå av något helt annat. Då kommer jag få lyxa till det tillsammans med en god vän. Ett helt dygn! Som jag ser fram emot det! :)
 För er som är intresserade av recept på det ätbara som finns på bilderna kan fortsätta läsa..
Choklad och kokosmuffins
1 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver (jag tog två)
3/4 dl kokosolja
2 ägg
2 dl kokosmjölk (jag tog vanlig)
1 dl sötningsmedel (jag minskade till 5 tsk kokossocker)
Sockerfri choklad och riven kokos (till glasyr)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Sätt i pappesformar i en muffinsplåt. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver i en skål.
3. Smält kokosoljan och vispa upp äggen.
4. Vispa ihop den smälta kokosoljan, kokosmjölken och sötningsmedlet i en skål, vispa ner blandningen i det uppvispade ägget, vispa sist i de torra ingredienserna. Fördela smeten i formarna.
5. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 min. Ta ut muffinsarna och låt dem svalna och smält chokladen så länge. 
6. Fördela den smälta chokladen över. Toppa med lite riven kokos. 
 
Havrerutor
100 gram färska dadlar
25 gram kokosolja
1 dl havregryn
3 msk riven kokos
2 krm vaniljpulver
Sockerfri choklad till toppning
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienserna med en sked eller händerna. Forma till en avlång fyrkant. 
2. Låt stå kallt en stund i kyl eller frys. 
3. Skär längderna i önskat stora bitar och doppa i smält choklad. Låt stelna i kylskåp. 
 
 Trevlig helg <3