Solceller och AW

publicerat i Allmänt;
I våras installerade vi solceller. Vi fick ett bra pris så vi slog till. Mycket av arbetet gjorde vi själva. På det sättet kunde vi få några solpaneler extra till samma pris som om dem skulle installera det åt oss. Fördelen är att sambon är vän med en som jobbar på elfirman vi använde oss av, så vi fick en del hjälp när vi stötte på problem mot en fika eller en lunch :)
Lite tråkigt bara att sommaren som var inte bjöd på så mycket solsken. Inte efter juni i alla fall.
Lika så nu på vintern. Vårt tak har varit täckt med ett tjockt lager snö i säkert 2-3 månader. Men nu så, för första gången på länge i och med att det varit plusgrader ett tag och snön börjar smälta så börjar solcellerna generera lite igen. Vi får hoppas på mycket sol framöver. På sommaren är tanken att solcellerna ska driva minst poolen i alla fall. 
I fredags var det dags för en AW på Iberico plan 2. Ett litet annorlunda koncept. Man får köpa biljetter för 300 kr. Under tiden 17:00 - 20:00 serveras det smårätter med jämna mellanrum. Efter 20:00 så öppnar nattklubben där man som AW gäst fick 20 % i baren. 
Det serverades 7 olika rätter + en efterrrätt (cheesecake) 
Räkor i chili,  auburginetacos, bröd med smak av citron och ost, västerbottenpaj, potatistartar med aioli, lammkorv i nåt bröd, dadlar med grönmögelost.  Några av sorterna tänkte jag att jag absolut inte kommer gilla,, det skulle inte falla mig in att beställa in själv. Men så överraskad man blev när man väl smakade. Allt var gott! 
Vi hade gott om tid på oss, vi kom precis när de öppnade. I konceptet ingick att man får inom tretimmarsramen bli serverad tills vi inte orkar mer så vissa rätter fick vi smaka två gånger. För vår del var det tidsgränsen 20:00 som satte stopp ;)
Men visst blev man mätt. 
Det blev inget sent barhäng för mig, riktade in mig på 20:43 bussen hem..Tog mig en promenad mot resecentrum, måste säga att jag njöt av vägen dit. Jag njöt dock nte av vädret. det hade börjat snöa rätt så rejält..
Ganska skönt att komma hem i tid. Skönt också för sambon som skulle hämta mig vid bussen att det inte blev allt för sent. Nu hann även han få lite fredagsmys med ett glas vin :)
I övrigt har det varit en lugn helg. Det vanliga plockandet, tvättandet och städandet kommer man inte undan. Men en hel del slappande har det blivit. Vi tittade på a man called Otto på kvällen. Gillade den här versionen också. 
Nu laddar vi för ny arbetsvecka..

Ha en fin vecka <3