
En nackdel med att jobba hemifrån är att datorskärm, tangentbord och laptop står framme dygnet runt, det blir lite för jobbigt att plocka bort det efter avslutad arbetsdag för att sen morgonen efter ta fram allt igen. Det är jag för lat för ;)
Som tur var så använder vi inte matbordet till att äta vid ;)

Jag har gjort morotsbröd, bovetelimpa med nötter och tranbär, havregryns tekakakor, frukostbullar, sockerfri rocky road och igår morse gjorde jag dessa lite nyttigare chokladmuffins. Inte helt fel att äta en sån till frukost någon gång ibland :)
Och i morse blev det fredagskvällens godis som "tillverkades". Havrerutor. Överraskande gott! :)

1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver (jag tog två)
3/4 dl kokosolja
2 ägg
2 dl kokosmjölk (jag tog vanlig)
1 dl sötningsmedel (jag minskade till 5 tsk kokossocker)
Sockerfri choklad och riven kokos (till glasyr)
2. Sätt i pappesformar i en muffinsplåt. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver i en skål.
3. Smält kokosoljan och vispa upp äggen.
4. Vispa ihop den smälta kokosoljan, kokosmjölken och sötningsmedlet i en skål, vispa ner blandningen i det uppvispade ägget, vispa sist i de torra ingredienserna. Fördela smeten i formarna.
5. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 min. Ta ut muffinsarna och låt dem svalna och smält chokladen så länge.
6. Fördela den smälta chokladen över. Toppa med lite riven kokos.
25 gram kokosolja
1 dl havregryn
3 msk riven kokos
2 krm vaniljpulver
Sockerfri choklad till toppning
2. Låt stå kallt en stund i kyl eller frys.
3. Skär längderna i önskat stora bitar och doppa i smält choklad. Låt stelna i kylskåp.
Vad skönt att du slipper pendla och får istället tid för roligare saker. Kramis <3