Istället för restid

publicerat i Allmänt, Recept;
 
Jag har det ändå rätt så mysigt på min arbetsplats :)
En nackdel med att jobba hemifrån är att datorskärm, tangentbord och laptop står framme dygnet runt, det blir lite för jobbigt att plocka bort det efter avslutad arbetsdag för att sen morgonen efter ta fram allt igen. Det är jag för lat för ;)
Som tur var så använder vi inte matbordet till att äta vid ;)
 
 
Innan jag började jobba hemifrån hade jag en restid till jobbet på ca 30-45 min beroendes på tidpunkt och trafik. Den tiden på morgonen, innan jag loggar in uttnyttjar jag ofta till annat nu istället, som att baka t ex.. 
Jag har gjort morotsbröd, bovetelimpa med nötter och tranbär, havregryns tekakakor, frukostbullar, sockerfri rocky road och igår morse gjorde jag dessa lite nyttigare chokladmuffins. Inte helt fel att äta en sån till frukost någon gång ibland :) 
Och i morse blev det fredagskvällens godis som "tillverkades". Havrerutor. Överraskande gott! :)
 
 
 Lördagskvällens godis kommer bestå av något helt annat. Då kommer jag få lyxa till det tillsammans med en god vän. Ett helt dygn! Som jag ser fram emot det! :)
 För er som är intresserade av recept på det ätbara som finns på bilderna kan fortsätta läsa..
Choklad och kokosmuffins
1 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver (jag tog två)
3/4 dl kokosolja
2 ägg
2 dl kokosmjölk (jag tog vanlig)
1 dl sötningsmedel (jag minskade till 5 tsk kokossocker)
Sockerfri choklad och riven kokos (till glasyr)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Sätt i pappesformar i en muffinsplåt. Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, kakao, bakpulver och vaniljpulver i en skål.
3. Smält kokosoljan och vispa upp äggen.
4. Vispa ihop den smälta kokosoljan, kokosmjölken och sötningsmedlet i en skål, vispa ner blandningen i det uppvispade ägget, vispa sist i de torra ingredienserna. Fördela smeten i formarna.
5. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 min. Ta ut muffinsarna och låt dem svalna och smält chokladen så länge. 
6. Fördela den smälta chokladen över. Toppa med lite riven kokos. 
 
Havrerutor
100 gram färska dadlar
25 gram kokosolja
1 dl havregryn
3 msk riven kokos
2 krm vaniljpulver
Sockerfri choklad till toppning
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienserna med en sked eller händerna. Forma till en avlång fyrkant. 
2. Låt stå kallt en stund i kyl eller frys. 
3. Skär längderna i önskat stora bitar och doppa i smält choklad. Låt stelna i kylskåp. 
 
 Trevlig helg <3
 

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Netti Starby:

Vad skönt att du slipper pendla och får istället tid för roligare saker. Kramis <3

2:a kommentar, skriven , av Enna:

Mums vad gott! Ja, att jobba hemifrån har verkligen sina för och nackdelar :)

3:e kommentar, skriven , av lisa:

Åh så gott ! Blev verkligen sugen :)
Det finns för och nackdelar med allt, som att jobba hemifrån kram

4:e kommentar, skriven , av petra:

Finns fördelar med att jobba hemifrån :) så gott recept , kram o trevlig valborg

5:e kommentar, skriven , av Znogge:

Så gott det ser ut! Dessutom så verkar det vänta en väldigt trevlig lördag för dig.

Kram och glad Valborgsmässoafton!

6:e kommentar, skriven , av Carro:

Men mums vad mycket gott du bakar! 🥰

7:e kommentar, skriven , av ullie:

men va duktig du är vi är så dåliga på det finns ingen extra energi för sånt fast man vill
ja det måste va skönt o slippa restid
fin valborg o 1 maj kram

8:e kommentar, skriven , av Ama de casa:

Verkligen en väl utnyttjad restid :-)

Ha nu ett riktigt lyxigt dygn och en skön inledning på sköna maj!

9:e kommentar, skriven , av Ajli:

Det ser underbart ut :D Jag äter i vardagsrummet, tycker det är jättepinsamt att erkänna...

Svar: Tyvärr går det inte att komma in på din blogg utan lösenord. Hojta till om du ändrar det så besöker jag dig gärna :)
cozybyme.blogg.se

10:e kommentar, skriven , av johanna:

Det du bakat såg verkligen supergott ut<3

11:e kommentar, skriven , av Pauline:

åh vad gott! ja jag åker buss 45 min x2 varje dag till jobbet

12:e kommentar, skriven , av Caroline:

tycker det är skönt att slippa distansen på jobbet, men det känns inte bra utifrån smittoriskperspektiv

13:e kommentar, skriven , av Amanda (Swedish Passport):

Men åh, detta lät ju som ett perfekt sätt att spendera "restiden" på ;)

14:e kommentar, skriven , av Anonym:

Ja vissa gillar det andra inte, så det är nog en smaksak :) men gud va massa gott du bakat :) ha en skön måndag kram

Evas blogg

15:e kommentar, skriven , av sara:

Härligt att kunna baka istället för att behöva pendla! Det såg riktigt gott ut :)

Kommentera inlägget här :